Hanne Holst Rasmussen får bogen i hånden første gang.

Hvem er vi?

Hanne Holst Rasmussen
, 63 år i dag, sygeplejerske med videreuddannelse fra Aarhus Universitet, supervisor og forfatter til bogen Tag piskesmæld alvorligt. I mit arbejdsliv har jeg været optaget af døden. Jeg har på Sygeplejeskolen undervist i døden samt plejet døende på både hospital, plejehjem og i eget hjem. 


   

 

Marianne Hansen (alias Susanne Fink i bogen)
Susanne Fink - Marianne Hansen
, var, da vi skrev bogen, 59 år gammel og kronisk syg pga whiplash og dystoni (ufrivillige muskelsammentrækninger), forårsaget af fejlbehandling for whiplash. Hun led af ubærlige smerter, havde de foregående fire år været sengeliggende med et stort ønske om at få hjælp til at dø. Hun skrev under pseudonym aht familien; men før sin død stod hun frem med navn. 
Marianne døde den 8.4 2018 og slap da endelig fri af sit smertehelvede.
Mariannes mand har - efter Mariannes død - givet mig lov at lægge et billede af hende her på siden. Mange kender hende formentlig fra facebook og twitter, hvor hun var en meget flittig og skarpsindig debattør. 
Må Marianne hvile i fred. ❤

VORES FØRSTE MØDE:

Marianne boede på Sjælland, og jeg i Jylland. 
Du kan i afsnittet "Bogens indledning" læse, hvordan vi ved en tilfældighed får kontakt med hinanden og om, hvordan bogen bliver vores fælles projekt, som giver Susanne/Marianne den stemme, hun har længtes efter at få i debatten. 
Senere har hun taget revanche gennem sin altid skrapsindige debatteren trods alvorlig sygdom.